Skip to main content

Arne Astrup: Er kød lige så usundt som rygning?

Myten at ”rødt” kød, altså kød fra pattedyr, er kræftfremkaldende og ligeså farligt som cigaretrygning er blevet genoplivet af en YouTube-kampagne fra firmaet Simple Feast, der sælger plantebaserede færdigretter. Men at sammenligne cigaretter med kød er groft vildledende. skriver professor Arne Astrup. I sin klumme på Propatienter sætter han fokus på sundhed og ernæring. 

Arne Astrup, sundhedspolitisk, Astrup, kød

3-D printet mad er på vej til patienter

Hospitalsmad skal skræddersyes til den enkelte patient, og vejen frem til, at måltiderne kan blive ligeså individuelt tilpassede som moderne medicin, er bl.a. 3D-printede måltider.

hospitalsmad

Mad er vigtig for din rehabilitering

Er du blevet udskrevet fra hospitalet, kan det være svært at overskue madlavning, især hvis du er ældre. Nyt projekt vil derfor tilbyde madkasser på recept.

Campylobacter er den største bandit

De fleste kender infektioner med salmonella, men campylobacter er en endnu hyppigere årsag til infektioner overført via maden.

Du bør holde igen med kokosolie

Hjerteforeningen anbefaler ikke kokosolie, da den indeholder en overvægt af de skadelige langkædede fedtsyrer, som ikke er godt for dit hjerte.