Skip to main content


"At sundhedsmedarbejdere i kommuner og regioner kan se patientens forløbsplaner betyder, at de kan tilrettelægge deres behandlingsplaner ud fra viden om, hvilken behandling patienten får gennem sin egen læge”, siger Mireille Lacroix.

Har du KOL, type 2-diabetes eller er hjertesyg? Nu kan hospitaler og kommuner følge med i din behandling hos egen læge

Patienter med KOL, type 2-diabetes og iskæmisk hjertesygdom tilbydes en digital digforløbsplan hos deres praktiserende læge. Og nu kan både kommunernes og hospitalernes medarbejdere se og agere ud fra forløbsplanerne, hvilket optimerer patienternes behandling. 

Det skriver sundhed.dk i en pressemeddelelse.

Forløbsplanerne har i et stykke tid været tilgængelige for patienterne i Min Læge-appen og på hjemmesiden forløbsplan.dk, men har man fået lavet en forløbsplan hos sin praktiserende læge, kan man nu også finde den, når man logger ind i sine sundhedsdata på sundhed.dk. Det betyder, at også andre sundhedsmedarbejdere rundt om patienterne kan orientere sig i forløbsplanerne, fordi de kan se dem på sundhedsjournalen.

”Teknikken understøtter nu de politiske ambitioner om at gøre patientens behandling på tværs af sundhedsvæsenet så enkel som muligt. At sundhedsmedarbejdere i kommuner og regioner kan se patientens forløbsplaner betyder, at de kan tilrettelægge deres behandlingsplaner ud fra viden om, hvilken behandling patienten får gennem sin egen læge,” siger Mireille Lacroix, der er næstformand for Praktiserende Lægers Organisation (PLO).

Hun glæder sig samtidig over, at de praktiserende læger lavede hele 185.000 forløbsplaner i 2023, hvilket er flere, end der var målet.

Forløbsplaner bidrager til at styrke patientens egenomsorg og kontrol med egen sygdom. Planen indeholder blandt andet et overblik over konsultationer i lægehuset og de seneste målinger for sygdommen.