Skip to main content


Foto: Folkemødet på Bornholm

Kom med til brandvarme debatter om sundhed, liv og død

Kom og vær med, når Sundhedspolitisk Tidsskrift og SundhedsTV på Folkemødet på Bornholm sætter patientens virkelighed i sundhedssystemet på dagsordenen. Du kan møde patienter, eksperter og politikere til fem forskellige, aktuelle debatter - og en enkelt retssag. Moderator er Anja Bo.


 

Fredag 14. juni 

Hvor? På folkemødekort: F5 PressConnect. 
Ved Folkemødehuset, ydermolen, tæt på Allinge Røgeri

Arrangør: Sundhedspolitisk Tidsskrift

 

Kl. 15-17 Svigter sundhedssystemet de dødeligt kræftsyge?

To patienter fortæller om at leve med livstruende sygdomme, hvor principperne bag Medicinrådet kunne være deres livslinje. Men måske er det bare et fatamorgana? Efterfulgt af debat om dilemmaerne ved principperne, ulighed i sundhed og adgang til behandling.

Kl. 17-18 Retssag: Er atopisk eksem en alvorlig sygdom?

Bliver drenge dummere af atopisk eksem? Er sygdommen tortur? Påvirker den dit valg af uddannelse? Kom og vær dommer, når patienter fører bevis for, at sygdommen er langt mere alvorlig, end mange tror.

Kl. 18 -19 Sådan aflaster vi hospitalerne - og gavner patienterne

Der er et stort potentiale i at aflaste hospitalerne ved at flytte behandling hjem til patienterne eller til det nære sundhedsvæsen. Men hvilke patienter, og hvordan? Der bliver diskuteret strategier og barriere for hvordan, man kan frigøre kapacitet og forbedre patientplejen. 

 


 

Lørdag 15. juni

Hvor? På folkemødekort: K18 Advice
Kirkegade 2, Allinge

Arrangør: SundhedsTV & Sundhedspolitisk Tidsskrift

 

Kl. 10-12 Den store patientroulette – kampen mod bylder 

En ung kvinde med hudsygdommen HS fortæller om at leve med smertefulde bylder de mest intime steder og om læger, som ikke altid kender til diagnosen, men tror det handler om hygiejne. Efterfulgt af debat om stigmatisering og en patientroulette, der viser, hvor tilfældigt det ofte er, at sygdommen diagnosticeres og behandles i tide.

Kl. 12-14 Sandt eller falsk – fylder myter om hiv mere end fakta?

En ung mand med hiv fortæller om at holde sygdommen skjult af frygt for at blive stigmatiseret af myter og fordomme. Efterfulgt af ’Sandt eller falsk’ om hiv, politisk debat og behovet for en opdateret national handlingsplan på hiv-området. 

Kl. 14-16 Er innovativ medicin det rene lotteri i Danmark? 

Mød en patient, der selv måtte arrangere sin behandling i udlandet, og en anden patient, som snart er ved at løbe tør for behandlingsmuligheder i Danmark. Efterfølgende er der debat om, hvorvidt vi i Danmark er gode nok til at tilbyde de bedste lægemidler, eller om det i virkeligheden er lidt af et lotteri, hvor god behandling man får?