Skip to main content


Glade medarbejdere fra Dagkirurgisk Afsnit, Aalborg Universitetshospital i Thisted.

Dagkirurgisk Afsnit i Thisted modtager Patienternes Pris 2023

Nordjyske patienter og pårørende har peget på Dagkirurgisk Afsnit, Aalborg Universitetshospital i Thisted til at få "Patienternes Pris 2023". Ro, overskud, god kommunikation og inddragelse kendetegner ifølge indstillinger fra patienter og pårørende afdelingen.

Patienternes Pris har i år i alt modtaget 355 indstillinger, der på hver sin måde viser, hvordan de enkelte afsnit og afdelinger har patienter og pårørende i gode hænder.

"Grunden til, at det i år bliver Dagkirurgisk Afsnit i Thisted, der modtager prisen, skal findes i, at det fantastiske personale følger patienten gennem hele forløbet og formår at skabe både tryghed og ro omkring patienten. Med deres kompetence, venlighed og imødekommenhed sørger personalet for, at et besøg på Dagkirurgisk Afsnit bliver til en positiv oplevelse," siger Kristina Valentin, der er formand for Patientinddragelsesudvalget, der står for prisen.

Modtageren af prisen får overrakt 25.000 kr. og et maleri af en nordjysk kunstner.

Patienter og pårørende kan året rundt indstille en afdeling eller afsnit, hvis de ønsker at anerkende personalet for deres arbejde. Hvert efterår samles indstillingerne, og der udpeges en vinder blandt indstillingerne.

En af patienterne har skrevet følgende i sin indstilling om vinder-afdelingen:

"Jeg fik en ortopædkirurgisk operation i Thisted og var blæst bagover over, hvor godt det fungerede. Der var en fast sygeplejerske, som "følger" en hele vejen igennem fra goddag til farvel; utrolig godt. Det giver tryghed, at der er et "anker" hele vejen igennem. Jeg kunne også se, at alle de patienter, som var kaldt ind om morgenen til samme tid som mig, blev mødt af deres sygeplejerske - og endda før tid. Det virkede så overskudsagtigt og var med til at give ro. Samtaler med fagpersonalet var hele vejen til 10/10 både i forhold til nærvær og kompetence og hensyntagen til mine ønsker. En supereffektiv og strømlinet oplevelse med fuld fokus på patienten undervejs. Den blanding af optimal proces, faglig kompetence og menneskeligt nærvær fra alle jeg mødte, er simpelthen imponerende. Det virker som om, den afdeling har fundet det helt rigtige mix af menneskelighed, faglighed og proces. 1000 tak for topprofessionel behandling."